Jag och min sambo hade precis flyttat in i en gammal släktgård när jag upptäckte det. Visst vi har en väldigt stor tomt som nog kan gömma både det ena och det andra men detta var ju värdefullt. Jag trodde åtminstone det. Jag höll på att rensa ut i ett av hörnen i det stora garaget när jag såg att det stod begagnade bildelar lutade mot den bakre väggen. Det var uppenbar att de stått där länge för de var täckta med dam och grus och hade dessutom blivit ett permanent hem åt i alla fall tre spindlar.

Jag ropade på min sambo och frågade om hon visste varför det stod begagnade bildelar i vårt garage? Var inte det sådant tog med sig när man flyttade? Hon ropade på mig och sa att hon inte hörde vad jag sa. ”Varför står det begagnade bildelar i vårt garage?” upprepade jag. ”Begagnade bildelar?” svarade hon till sist ”I garaget?” Ja precis svarade jag. ”Har du någon aning om varför de står där?” Hon rynkade på näsan och funderade ett tag. ”Den enda jag kan komma på som skulle varit intresserad av begagnade bildelar här är Mats men han har ju varit död i… i alla fall 15 år. Det kanske är så länge de har stått där?” Jag svarade att så kan nog vara fallet.

Vi hjälptes åt att konka ut de begagnade bildelarna på gårdsplanen och tvättade av dem. När de var rena så kunde man se hur fina de egentligen var. ”Vad ska vi göra med dem?” frågade jag. ”De kommer inte från någon bil jag känner igen.” Ja, vad gör man ens med begagnade bildelar? Kan man lämna in dem någonstans kanske?” Undrade min sambo. Det visade sig att det kan man. Köparen blev överlycklig och vi blev några kronor rikare.