När det kommer till att borra är det viktigt att hitta en leverantör av verktyg med hög kvalité. Vi på Manuals har hittat en favorit inom just detta område och kommer därför i dagens inlägg inkludera Optimum när vi bjuder på lite insikt i olika borrmaskiner. Dels för att vi tycker om varumärket, men också för att Optimum har en företagsimage där de satsar på att hålla den höga kvalitén som krävs när det kommer till borrning. Det finns många olika sätt man kan använda för att borra. Hos Optimum kan man hitta både bänkborrmaskiner och pelarborrmaskiner, två lite mer kraftfulla borralternativ.

 

Om du väljer en bänkborrmaskin, behöver du som namnet antyder, en bänk att ställa borrmaskinen på. Detta funkar bra om man har ett garage med en arbetsbänk där man får plats med en borrmaskin. För de flesta bänkborrmaskiner finns möjligheten att höja och sänka borrdjupet på något sätt. Det går ofta att göra genom att höja och sänka borrbordet alternativt borrhuvudet. Detta gör att du kan göra stabila borrningar med djupprecision. På de borrmaskiner där man kan ställa in borrbordet är ofta borrdjupsinställningen mer precis. Fördelen med en bänkborrmaskin är att du får en bra och kraftfull borr som inte tar lika mycket plats som t.ex. en pelarborrmaskin.

 

Om du istället känner att du har mer plats tillgänglig kan du välja en pelarborrmaskin. De flesta pelarborrmaskinerna är kraftfullare och mer precisa än en bänkborrmaskin. En pelarborrmaskin står för sig själv, och de flesta har en höjd någonstans mellan 2 – 2,5 meter. Pelarborrmaskinen är dock på grund av sin höjda precision och kraft något dyrare än en bänkborrmaskin. Om man borrar mycket är dock en pelarborrmaskin att föreslå eftersom att den är en arbetsstation med mer stabilitet, kraft och precision. Naturligtvis klarar mig sig långt på en bänkborrmaskin också, och den är mer rekommenderad om det finns något begränsad plats och budget.

 

Som nämnt i inledningen av detta inlägg så erbjuder Optimum både pelar- och bänkborrmaskiner av hög kvalité. Borrmaskinerna finns i olika prisklasser och med olika möjligheter och funktioner. Vi är säkra på att du kan hitta en borrmaskin som passar dig, lycka till!