gummilisterDet finns många typer av material på vår planet. Alla har de olika användningsområden och fördelar. Idag ska vi prata om ett av de allra mest flexibla, nämligen gummi. Vi ska framförallt fokusera på olika typer av lister och då främst gummilister.

För det finns få saker som är så bra för att täta och skydda mot kall luft som en riktigt bra gummilist. Tänk efter. Hur många fönster i din bostad tätas med gummilister? Rätt många va? Jag vågar nästan påstå att vartenda fönster har en gummilist, i alla fall dina fönster är någorlunda moderna.

I känsliga miljöer som till exempel sjukhus så används gummilister i ännu större utsträckning. Där vill man inte få in något damm eller bakterier, det skulle ju kunna vara fatalt för sjukhuset och dess patienter. Man skulle kunna hårdra det och säga att bra tätning kan vara det som skiljer mellan liv och död.

I andra situationer kan det handla om mindre dramatiska saker, som t.ex att skydda mot buller och damm från omgivningen. Oavsett situation så är gummilister ett fantastiskt alternativ som tätning då det är flexibelt, hållfast och otroligt stryktåligt. Det innebär att det inte behöver bytas ut så ofta, vilken kan vara guld värt i längden.

Vart ska du då rikta dig om du vill byta ut, installera nya eller se över möjligheten att skaffa gummilister istället för det du har idag? Vi kan rekommendera experterna på gummilister Kuntze & Co. Det är en pålitlig leverantör med lång erfarenhet. Kontakta dem, så att du inte behöver frysa i onödan i vinter!