Lamellgardiner är inget speciellt. Det är inget högteknologiskt eller dyrt. Inte heller är lamellgardiner någonting ovanligt eller svårt att få tag på. Men är det något som lamellgardiner är så är det omtyckt och användbart. Många människor vittnar om att rullgardiner hjälper dem att sova gott och tryggt om natten. Genom att stänga ute den tidiga morgonens solljus eller gatlampans hemska sken störs inte sömnen utan rummet fylls av ett slumrande mörker. Insynen försvinner dessutom helt vilket ger många en tryggare känsla vid läggdags vilket speglar hela nattens sömn. Lamellgardiner kanske inte är något märkvärdigt men det är definitivt användbart, även i större städer som Stockholm där insyn är väldigt viktigt att slippa.

Utöver den primära uppgift att stänga ute framförallt ljus men också insyn som lamellgardiner har finns det andra fördelar och användningsområden med dem. Och som sagt, i stora städer t.ex Stockholm, där människor bor tätt så vill man slippa insyn. lamellgardiner kan vara mycket dekorativa och vackra att se på. Det finns mängder med olika sorters lamellgardiner. Människors olika smaker har bidragit till mångfalden. Med en gnutta fantasi och lite inspiration från diverse håll kan du använda dina lamellgardiner till att skapa en vacker inredning i ditt hem. Du slår alltså två flugor i en smäll med något så enkelt som en lamellgardin. Man kanske tror att lamellgardiner alltid är fula och avstår då från att införskaffa dem, men det är ett misstag. Det finns många vackra lamellgardiner på marknaden, i Stockholm finns flera väldigt bra återförsäljare.

Det är inga svårigheter att matcha dina gardiner med resten av huset om du verkligen försöker. Olika tyger ger olika intryck och att välja rätt tyg till dina lameller kan bidra till känslan du vill ge med resten av din inredning. Färger är en annan detalj att ta i beaktning. Vill du ha någon stark färg på dina lamellgardiner så att de sticker ut och syns eller vill du ha någon mer försiktig variant som smälter in i huset på ett mer omärkt vis? Lamellgardiner kan vara roliga och spännande, även om deras viktigaste uppgift är att ge dig en bättre sömn.