Vårt renoverande av huset fortsätter i full fart. Köket har kommit på plats och det är så skönt att ha en plats att samlas kring, äntligen. Vi har varit så upptaga med de stora utmaningarna i vårt hem att mindre och mer basala saker helt har hamnat åt sidan. Ganska förvånande har vi stött på ett stort problem i mattor. Det har visat sig att vi har väldigt olika syn på vad mattor är till för. Jag anser att de är en inredningsdetalj som skapar en mjuk och ombonad känsla. Min sambo tycker att mattor endast är till för att värma kalla golv och samla smuts och grus innanför dörrar. Jag känner ett tungt ansvar i att övertyga honom att mattor kan vara så mycket mer än så.

Vårt hem är stort och gammalt. Den äldre känslan vill vi behålla och behöver därför göra väldigt medvetna val. Oavsett om vi väljer kakel till badrummet eller lampor till sovrummen, känslan måste vara enhetlig. Nu när vi har tagit oss förbi de allra största inredningsvalen som vi initial tyckte var kluriga, har vi märkt att de mindre valen är minst lika jobbiga att besluta om. Tapet- och färgprover trängs i vårt vardagsrum medan vi försöker besluta om vad som känns mest rätt. Det kan ta timmar innan vi är överens.

Ändå är det mattor som är vårt största bekymmer. Jag hittar en jag tycker hade passat perfekt och han har åsikter, att de är för stora, för skrikiga, för tråkiga. Till sist gav jag upp och sa till honom, nu får du hitta mattor som du gillar så ska jag se vad jag tycker. Till min förvåning lyckades han hitta två fantastiskt fina mattor till vårt sovrum och två lika snygga till uterummet. Uppenbarligen är det hög tid att lägga över matt-ansvaret på sambon.